hoga hoga!!!!

hoga hoga!!!!

Friday, March 25, 2011

-->>Antara Dua Jiwa<<--

Penat betul la nak gaduh2 nie... kalau boleh nak mintak simpang la, tapi dah terpaksa, terima jela kan... actually aku baru balik "taikwando" nie (taik je bunyi), sambil disinari oleh cahaya matahari yang panas, memang masyuk la... baru je nak putih dan jadi kelabu taik itik... huh

post kali nie sebenarnya bertujuan untuk meminta pendapat semua blogges2 yang baca untuk memilih salah satu hati daripada 2 hati... macam jiwang la pulak mamat ni, tapi jangan salah faham pulak, ini bukan cintan2 seperti filem Tamil or Hindustan, tapi sebagai pilihan untuk dijadikan teman kesanyangan aku time borink2... aku dah merajuk dah dengan awek lama Compaq CQ40 aku (banyak ragam n panas baran).. "apepun i tetap syg u tau"...beli guna gaji 1st kut...



<sedang bermanja-manja>


okey..!!! disini aku ada 2 pilihan iaitu Dell (yang comel, sweet n powerfull) dan ASUS (nampak mantap n gerun)...

1- Dell Inspiron 15R N5110

Intel® Core™ i7-2630QM Processor (6M Cache, 2.00 GHz) Intel Sandy Bridge
- Genuine Windows 7 Home Premium
- MS Office Starter 2010
-
 4GB DDR3 1333MHz (4GB x 1) 2 DIMM
- 500GB 7200rpm Hard Disk Drive
NVIDIA Geforce GT525M with 1GB Dedicated Memory
- 15.6” Widescreen HD glossy WLED display with TrueLife™ ( 1366x768)
- DVD+/-RW with Dual Layer DVD+R write capability
- Built-in Webcam
- Bluetooth
- Dell Wireless 1501
- Height : 29.7 - 33.8 mm (1.17 -1.34 inches); Width : 376 mm (14.8 inches); Depth : 260.2 mm (10.2 inches)
- 8-in-1 Flash memory reader supporting SD/SDHC/MMC/MMC+/xD/MS/ MS Pro,2 x USB 2.0, 2x USB 3.0, HDMI, VGA, RJ45 Ethernet, 1 headphone, 1 microphone
- 6 Cell Battery
- starting weight of (2.6 kg)*
- Targus Synergy Carrying Case
- 1 Year Next Business Day Warranty
- Color : Black / Blue

Online Price RM 2,699




2asus A42JY-VX195





















-Intel® Core™ i5 Processor i5-480-2.66GHz (Turbo up to 2.93)/3M
-Mobile Intel® HM55 Express Chipset
-Wireless LAN 802.11b/g/N
-Windows 7 Home Premium
-ATI HD 6470 with 1GB DDR3
-14" HD Color Shine (LED)
-4GB(2Gx2) DDR3
-500GB-5400rpm
-8xSuper Multi-Dual
-Built-in microphone
-Altec Lansing® speakers SRS Premium Sound
-0.3 Mega Pixel Web Camera
-6-cell Li-Ion 4400mAh Battery
-2.2 kg (with 6-cell battery)
-Bluetooth :Yes
10/100/1000 Mbps
-Altec Lansing® speakers with SRS Premium Sound
-2 years Global Warranty
 Price RM 2,399


mana 1 yang best n setia nie??huh

"terpaksa la lupakan BB Bold3"

4 comments:

  1. amik dell, amik dell. haha!
    nnt kita boleh tukar laptop, wakaka :)

    ReplyDelete
  2. hahha....pastu bold 3 cmne??heh

    ReplyDelete
  3. bold 3 ko kene beli 1 je lah utk aku je. huhu. :)

    ReplyDelete
  4. owh...no no...ak pn x pakai tau... tgu ang beli kt aku jela..huh

    ReplyDelete